Costuri reduse la echipament

Al doilea argument solid să te orientezi spre snowboarding. Ski-pass-ul este un element costisitor pentru oricare dintre iubitorii sporturilor de alunecare pe zăpadă, dar când vine vorba de investițiile în echipament, snowboarderii sunt puțin mai avantajați. O analiză a pieței europene ne demonstrează tuturor că un schior începător își poate achiziționa echipamentul nou complet în jurul prețului de 500-600 Euro, pe când un snowboarder începator ajunge la prețul de 300-400 Euro cu echipamentul specific disciplinei.

Mai greu de învățat, dar usor de stăpânit

Este greu să crezi că prima zi de snowboarding poate fi usoară, mai ales fără o sesiune privată sau în grup cu un instructor de snowboard certificat și atestat în acest sens. Cu toate acestea, soarele iese întotdeauna din spatele acestor nori și mulți simt că, deși este mai dificil să începem, este mai ușor să progresezi și să devi un snowboarder „bun” decât un schior „bun”. Cu putină dedicație inteligența ta motrică va cupla tehnica snowboarding-ului în cele din urmă, iar apoi vei fi răsplătit cu o viață “de a nu fi un schior”…. No hard feelings good old ski-boarder friends!

Nu căutăm acul în carul cu fân

După o cazatură memorabilă, nimic nu îți rănește orgoliul mai tare decât momentul în care trebuie să te apuci să îți aduni tot echipamentul din zăpadă. Din acest punct de vedere, nu ne face nimic să ne simțim mai mandrii că suntem snowboarderi decât atunci când ne ridicăm lejer în picioare, ne scuturăm de zăpadă și continuăm să ne dăm la vale. Desigur, probabil ca nu a aratat ca cea mai gratioasa căzătură, dar nimic nu e mai trist decât să îl vezi pe tipul ăla schior căutând după un băț 5 metri în deal și după un schi 5 metri în vale… toate acestea într-un metru zdravăn de zăpadă proaspătă. Not cool at all.

Stil și necesitate

Dacă ne uităm în urmă cu câteva sute de ani, aflăm ca schiurile au fost inventate ca o necesitate pentru a avantaja deplasarea pe zăpadă și cucerirea distanțelor lungi în cel mai scurt timp pe durata anotimpului de iarnă – invenție care a ajutat enorm de mult in implementarea, desfășurarea și dezvoltarea activitaților outdoor precum transportul, vânatul sau alte intervenții în condiții de zăpadă. Pe cealaltă parte, snowboarding-ul a prins viată din dorința de liberă exprimare si nonconformism a unor tineri din Statele Unite ale Americii, care pe timp de iarnă cu puțină imaginație si background în surf, au dezvoltat snurf-ul. Nu târziu informația circula pe toată suprafata globului și apare această disciplină sportivă respectată și recunoscută la nivel mondial, numită snowboarding, împreuna cu a sa comunitate de oameni faini care crește pe zi ce trece la un nivel extraordinar…toate acestea datorită unei simple pasiuni de a sta pe o laterală la vale.

Mai puțin echipament de care să ai grijă

Urcarea prin zăpadă mare cu echipamentul în spate este unul dintre puținele momente în care suntem geloși pe schiori, dar pentru tot restul timpului par să fie înca o componentă a echipamentului de bază de care trebuie să ai grijă. Înca un lucru de controlat, înca un lucru de manevrat, înca un lucru pe care îl poti pierde sau în care te poți accidenta când îmbarci sau debarci din instalațiile de transport pe cablu. Credeți că exagerăm? Vă invităm să numărăm împreuna bețele rămase în afara cabanei la sfârșitul fiecărei seri sau celor scăpate în zăpadă din telescaun pe toată lungimea lui în timpul unei zi normale de dat.

Mai puțin dăunător genunchilor

Datorită faptului că nu ești legat cu ambele picioare de aceeași suprafată precum snowboardul, schiatul implică mult mai multe întinderi de ligament în zona genunchilor în urma unei căzături. De a lungul timpului am avut mulți clienți care și-au dorit să învețe snowboarding pe motiv că impactul primit în zona genunchilor la schi nu a mai putut fi suportat.