Cu si despre comunitatea de snowboarding din Straja, Hunedoara

2018, FREESTYLE, LA STRAJA

Anul trecut în luna martie, noi cei din echipa  comunității de snowboard Boarding Nation & The SSpotîmpreuna cu Pârtia Platoul Soarelui, am organizat un eventiment unic de freestyle în stațiunea montană Straja.

Pe lângă evenimentul de freestyle, ne putem mândri și cu taberele de snowboard și cursurile private de snowboard susținute pe toată perioada sezonului.  Activitățile din iarna 2017 – 2018 au avut un succes neașteptat, chiar dacă am întâmpinat niște situații mai dificile, dar cum nimic nu este imposibil acestea au fost remediate de către membrii echipei cu success. Mai mult decât atât, fluxul stațiunii nu a atins  potențialul maxim scontat, dar în ciuda acestui fapt, evenimentul de snowboard și-a atins obiectivul, ajungând să facă oamenii să plece zâmbind din stațiunea montană Straja.

Evenimentele de snowboard create de comunitatea de rideri în sezonul trecut, se bucură de un adevărat succes în ceea ce privește activitățiile desfășurate pe parcursul taberelor. Totul a fost posibil cu implicarea totală a fiecărui partener, sponsor, colaborator, participant, rider și membru al staff-ului cu care am avut plăcerea de a colabora pe parcursul întregului sezon.

Snowpark, freestyle și voie bună

A fost creat conceptul de “snowpark” și a avut loc informarea oamenilor a ceea ce implică și înseamnă tehnica practicării de freestyle, totul fiind ales special pentru a fi desfășurat într-o stațiune montană de ski și snowboard, iar cea mai bună alegere a fost casa staff-ului, adică pârtia Platoul Soarelui din Straja.

O persoană care a jucat un rol important în toată acțiunea a fost Vali Huda, care ne-a ascultat atunci când i-am prezentat ideile noastre pe tema snowpark-ului, iar la scurt timp după, a luat formă cel mai inedit snowpark din România.

Sezonul trecut a fost bifat de pe lista noastră conceperea și realizarea snowpark-ului, evoluția în ceea ce privește taberele de snowboard cât si lecțiile private de snowboarding, pe toată durata sezonului, dar și progrese în freestyle. Decizia la care am ajuns pe baza realizărilor din sezonul anterior a fost aceea de a ne implica și în evoluția scenei de freestyle snowboarding printr-un eveniment neconvențional, mai prietenos și degajat, sigur și nu în ultimul rând confortabil pentru riderii care urmau să vină să testeze pârtia, în formatul de tip jam-session, totul fiind desfășurat sub denumirea de “NSP snowpark Gathering Session”.

Despre comunitatea de freestyle snowboarding

Am invitat comunitatea de rideri a sporturilor urbane din capitală, la Straja prin omul nostru “Baloo” si al său Ghetto Skatepark & We Tour action sports crew care pe timp de iarnă se deghizează in rideri de snowboard si aruncă rodeo 540-uri pe unde nu te astepți.  H2o Shop si echipa Fresh-Meat  au fost și ei prezenti cu gașca lor. A fost suficient ca informația să circule de la Est la Vest și s-au strâns în total aproximativ 80 de rideri la concursul din 10 martie 2018. Eveniment de freestyle, trick-uri și zăpadă perfectă, iglu de zăpadă cu bar inclus, muzică bună, rideri inediți, staff profesionist, o zi excelentă de primăvară cu soare, riding la cote maxime, premii tentante, în puține cuvinte aceasta este descrierea evenimentului de anul trecut. Putem spune cu certitudine că a fost o zi memorabilă a evoluției sportive, cu progrese în freestyle.

Freestyle-ul se adresează riderilor de snowboard experimentați, care au ajuns la un nivel avansat în ceea ce privește tehnica și controlul snowboard-ului, elementele tehnice în snowpark, precum și controlul în aer pe care trebuie să îl stăpânească în timpul salturilor la kicker. Fără siguranță nu există evoluție, iar timpul de recuperare este destul de lung atunci când vine vorba de accidentari. Indiferent de nivelul la care ai ajuns, școala de snowboard Boarding Nation te poate ajuta.

Experiența cu snowboarderi din toată țara, care au ajuns la următorul nivel prin lecții de snowboard predate de noi dovedește faptul că oricine este interesat are posibilitatea de a învăța la cursurile private de snowboard, la taberele de snowboard, pe pârtie, în snowpark sau off piste cu unii dintre cei mai prietenoși și răbdători instructori de snowboard din stațiunea montană Straja.

Ai ramas cu un sentiment plăcut citind aventurile noastre de anul trecut? Te asteptăm anul acesta la NSP Gathering Session 2019!

Dacă ai vreo nedumerire nu ezita în a ne contacta, poți opta pentru a lăsa un mesaj online pe formularul de contact de pe pagina noastră sau la adresa de email contact@boarding-nation.com .

Pe data viitoare, mountain lover,

Cu drag, echipa Boarding Nation !